Descris în numere, 2021 e anul în care am străbătut munții țării noastre în 12 ture, cu peste 250 de kilometri parcurși pe trasee. Ne-am început anul cu o tură de iarnă în Buila-Vânturarița, cu drumeția deja tradițională de pe 1 ianuarie, și am încheiat „sezonul” tot în acest parc național, dar în peisajul de la finalul toamnei. Am ajuns pentru prima oară în Masivul Cozia, unde am întâlnit cele mai frumoase peisaje de toamnă de până acum, și am revenit în Poiana Paltinului din Făgăraș, unde râul cu același nume oferea farmec locului, chiar și la -20 de grade Celsius.

S-au adunat multe amintiri frumoase, pe care suntem siguri că le veți trăi privind imaginile de mai jos și citind poveștile noastre de peste an. Înainte să continuăm rezumatul, ținem să vă mulțumim că ne-ați urmărit și în acest an. În fiecare lună, fotografiile și filmările noastre au fost văzute de peste 2 milioane de oameni din România, dar și din afara granițelor. În total, imaginile cu munții României au ajuns la peste 7,3 milioane de oameni din toată lumea. Vă mulțumim! Fiind un proiect pe termen lung, voi, oamenii care apreciați proiectul fie de la început, fie de pe parcurs, asigurați pe zi ce trece continuitatea acestuia.

Mulțumim și partenerilor acestui proiect, care ne-au fost alături și în acest an! Încă de la început, din 2018, brandul AQUA Carpatica este partenerul principal al proiectului. Din 2020, în calitate de partener de mobilitate, s-a alăturat compania Bavaria Online, care face ca drumurile noastre spre munții României să fie parcurse în siguranță.

Continuăm împreună povestea și în 2022! Dar până atunci, să vedem cum a arătat 2021 pentru noi în selecția cu cele mai bune imagini aeriene.

Zbor peste Munții României – Cele mai bune imagini aeriene din 2021

Cele mai frumoase trasee parcurse #DeasupraMuntilorRomaniei în 2021

Buila-Vânturarița: Tură de iarnă prima zi din an

Vezi filmul călătoriei | Citește articolul

Munții Făgăraș: Iarna în Poiana Paltinului

Vezi filmul călătoriei | Citește articolul

Masivul Piatra Mare: Ucarea prin Canionul 7 Scări

Vezi filmul călătoriei

Munții Bucegi: Bujorii de munte de sub Vf. Tătaru

Vezi filmul călătoriei | Citește articolul

Masivul Ceahlău: De la Izvorul Muntelui la Vf. Toaca

Vezi filmul călătoriei | Citește articolul

Masivul Cozia: Traseu circuit de toamnă

Vezi filmul călătoriei | Citește articolul

Buila-Vânturarița: Traseu de toamnă spre Vf. Vânturarița Mare

Vezi filmul călătoriei | Citește articolul

În același timp, în 2021 am continuat și seria #SateleMuntilor, prin care filmăm satele de la poalele munților și peisajele minunate, autentice, pe care acestea le creează.

#SateleMuntilor: Toamna pe culoarul Rucăr-Bran
#SateleMunților: Iarna pe culoarul Rucăr-Bran

În final, am pregătit o galerie foto care rezumă cele mai frumoase imagini surprinse de noi în acest an. Ori de câte ori privim imagini din trecut, ni se umple sufletul de bucurie și realizăm încă o dată cât de norocoși suntem că avem șansa de a trăi momente precum cele surprinse în fotografii. Sperăm că reușim să transmitem cât mai mult din dragostea noastră față de munte, față de natură, către voi, cei care ne urmăriți. Și ori de câte ori ajungeți ori revenți pe munte, nu uitați, avem cu toții o mare responsabilitate față de natură.

A fi #ResponsabilPeMunte înseamnă a nu arunca gunoaie în natură, a nu distruge plantele, a nu aprinde focul în locurile nepermise. Totodată, înseamnă să avem grijă și de noi. Nu pornim la drum neechipați corespunzător, nedocumentați despre traseu ori vreme, și nici nu ne asumăm riscuri atunci când nu ne simțim în siguranță.

Să aveți cu toții un an cu amintiri frumoase pe munte, în natură, și să ne revedem cu bine în 2022! La mulți ani!

Cele mai bune fotografii făcute în 2021 #DeasupraMuntilorRomaniei

Zbor peste Munții României (#DeasupraMuntilorRomaniei) este un proiect realizat de Dragoș Asaftei și oferit de AQUA Carpatica. Partener de mobilitate: BavariaOnline

Distribuie articolul
Articol scris de
Dragoș Asaftei
Sunt pasionat de fotografie din 2008, iar din vara anului următor am început să scriu pe acest blog. Îmi plac fotoreportajele și fotografiile aeriene. În momentul de față lucrez la proiectul Zbor peste Munții României, în cadrul căruia fotografiez și filmez din dronă cei mai spectaculoși munți din țara noastră.
Zbor peste Munții României este un proiect lansat în 2018 de Dragoș Asaftei și oferit de AQUA Carpatica
AQUA Carpatica

Comentarii

Citește și alte articole de pe site