În călătoriile noastre #DeasupraMuntilorRomaniei ajungem pe niște drumuri spectaculoase, pe care ne-am decis să le filmăm din dronă. Mulți dintre munții noștri sunt străbătuți de șosele pe care ți-e mai mare dragul să conduci și care, totodată, te aduc mai aproape de multe puncte de pornire pe diverse trasee de drumeție.
De această dată, în drumul spre Munții Parâng, am parcurs Transalpina (DN67C), șoseaua denumită și Drumul Regelui, ruta fiind utilizată în timpul domniei Regelui Carol al II-lea pentru mișcarea trupelor și a artileriei între Transilvania și Muntenia. Drumul a fost inagurat în 1939, Regele Carol al II-lea traversându-l cu o mașină de teren, alături de Regele Mihai I.
Câteva zeci de ani mai târziu, în 2009, încep lucrările de modernizare a acestui drum, urmând ca în 2016 circulația să fie deschisă oficial pe toate tronsoanele. Pe anumite porțiuni se putea circula încă din 2010, dar doar în regim de șantier, între anumite ore din zi.
Noi am ajuns aici la ora răsăritului, așa că am putut să ne bucurăm din plin atât de frumusețea peisajului, cât și de drumul complet gol. Preț de o oră, am fost singuri în zona respectivă. Soarele face spectacol când iese din spatele crestelor care se văd în zare, iar când începe să lumineze Transalpina și Munții Parâng, peisajul se transformă într-unul cu atât mai spectaculos. Iată câteva imagini cu acest moment.
De aici încep și o serie de trasee montane atât în Parâng, cât și spre ceilalți munți învecinați. Printre ele se regăsesc cele spre Lacul Gâlcescu sau spre creasta Parângului. Despre ele vom povesti într-un nou episod din Zbor peste Munții României.
În această călătorie, ca partener de mobilitate, ne-a fost Automobile Bavaria, care ne-a oferit un BMW X3 pentru parcurgerea Transalpinei și a Munților Parâng, în drumul spre destinația noastră.
Atragem atenția încă o dată că trebuie să fim responsabili față de natură. Faptul că avem la dispoziție un drum care ne duce în mijlocul muntelui, nu înseamnă că nu trebuie să păstrăm același comportament civilizat: nu aruncăm gunoaie și încercăm să avem un impact minim asupra mediului. Nu ieșim de pe șosea și nu intrăm în zonele în care accesul este interzis. Multe astfel de drumuri traversează Parcuri Naturale, astfel că prezervarea locului este cu atât mai importantă.
Călătorii frumoase vă dorim!
ce drona ati folosit baieti? mavic air 2?
Mavic 2 Pro. 🙂