În călătoriile noastre #DeasupraMuntilorRomaniei ajungem pe niște drumuri spectaculoase, pe care ne-am decis să le filmăm din dronă. Mulți dintre munții noștri sunt străbătuți de șosele pe care ți-e mai mare dragul să conduci și care, totodată, te aduc mai aproape de multe puncte de pornire pe diverse trasee de drumeție.

În episodul de astăzi vă prezentăm Drumul Babelor sau Transbucegiul (DJ713), după cum este mai bine cunoscut. Prima denumire e dată de faptul că din punctul în care se termină șoseaua, ai mai puțin de o oră de mers până la celebra formațiune stâncoasă Babele.

Ca să ajungi pe Transbucegi trebuie întâi să pornești din Sinaia spre Târgoviște, iar apoi în această intersecție să faci dreapta. În 15 kilometri de aici vei ajunge în Șaua Lăptici, aproape de Piatra Arsa, de unde încep și trasee de creastă în Bucegi. De exemplu poți merge spre Babele și Sfinx, iar apoi spre Vârful Omu, detalii aici.

Tot acest drum (dacă mergi înainte la intersecția de lângă Cabana Dichiu și nu faci dreapta spre platou)duce și spre Zănoaga, Lacul Bolboci și Padina, alte puncte cheie pentru trasee spectaculoase în acest masiv. Citește aici despre traseul prin Cheile Zănoagei spre superbul Lac Scropoasa.

Punctul de oprire este în Padina. Și de aici poți porni pe multe trasee spectaculoase. Noi am fost în Șaua Strunga și Șaua Bătrâna și am avut parte de niște priveliști senzaționale!

Iată, așadar, câteva imagini cu drumul spre oferă acces la toate aceste puncte cheie ale Bucegilor.

Alături de noi în acest proiect, ca partener de mobilitate, este OnlineAuto24.ro, de sprijinul cărora beneficiem atunci când plecăm spre trasee prin munții României. Iată și o filmare aeriană cu mașina partenerului nostru pe șoseaua Transbucegiului, în timpul unui răsărit, la început de primăvară.

Filmare aeriană 4K – Transbucegi (DJ713)

Atragem atenția încă o dată că trebuie să fim responsabili față de natură. Faptul că avem la dispoziție un drum care ne duce în mijlocul muntelui, nu înseamnă că nu trebuie să păstrăm același comportament civilizat: nu aruncăm gunoaie și încercăm să avem un impact minim asupra mediului. Nu ieșim de pe șosea și nu intrăm în zonele în care accesul este interzis. Multe astfel de drumuri traversează Parcuri Naturale, astfel că prezervarea locului este cu atât mai importantă.

Călătorii frumoase vă dorim!


Distribuie articolul
Articol scris de
Dragoș Asaftei
Am 31 de ani și mai bine de jumătate din viață mi-am petrecut-o fotografiind România dintr-o parte într-alta. Proiectul Zbor peste Munții României a început în 2018, iar pe parcursul lui am fotografiat și filmat de la înălțime unele dintre cele mai spectaculoase locuri din munții țării noastre.
Zbor peste Munții României este un proiect lansat în 2018 de Dragoș Asaftei și oferit de AQUA Carpatica
AQUA Carpatica

Comentarii

  1. Popa 14 februarie 2022 at 15:36 - Reply

    Va salut! N am înțeles Care e defapt Transbucegiul! Unde începe si unde se termină? Numai bine!

    • Dragoș Asaftei 14 februarie 2022 at 17:01 - Reply

      Transbucegiul este drumul care ajunge în zona Padina (Hotel Peștera, Peștera Ialomiței, Lacul Bolboci) și care pornește din acest punct. Drumul duce și pe platoul Bucegilor, în zona Piatra Arsă, porțiunea aceasta fiind accesibilă doar după topirea zăpezilor.

  2. Sárdi István 7 noiembrie 2024 at 16:13 - Reply

    Thanks MAN! Very useful. God bless you! Sárdi István fr. Hungary

Citește și alte articole de pe site