Drumuri montane în România: Transbucegi (DJ713)

În episodul de astăzi vă prezentăm Drumul Babelor sau Transbucegiul (DJ713), după cum este mai bine cunoscut. Prima denumire e dată de faptul că din punctul în care se termină șoseaua, ai mai puțin de o oră de mers până la celebra formațiune stâncoasă Babele.
Total
1
Shares

În călătoriile noastre #DeasupraMuntilorRomaniei ajungem pe niște drumuri spectaculoase, pe care ne-am decis să le filmăm din dronă. Mulți dintre munții noștri sunt străbătuți de șosele pe care ți-e mai mare dragul să conduci și care, totodată, te aduc mai aproape de multe puncte de pornire pe diverse trasee de drumeție.

În episodul de astăzi vă prezentăm Drumul Babelor sau Transbucegiul (DJ713), după cum este mai bine cunoscut. Prima denumire e dată de faptul că din punctul în care se termină șoseaua, ai mai puțin de o oră de mers până la celebra formațiune stâncoasă Babele.

Ca să ajungi pe Transbucegi trebuie întâi să pornești din Sinaia spre Târgoviște, iar apoi în această intersecție să faci dreapta. În 15 kilometri de aici vei ajunge în Șaua Lăptici, aproape de Piatra Arsa, de unde încep și trasee de creastă în Bucegi. De exemplu poți merge spre Babele și Sfinx, iar apoi spre Vârful Omu, detalii aici.

Tot acest drum (dacă mergi înainte la intersecția de lângă Cabana Dichiu și nu faci dreapta spre platou)duce și spre Zănoaga, Lacul Bolboci și Padina, alte puncte cheie pentru trasee spectaculoase în acest masiv. Citește aici despre traseul prin Cheile Zănoagei spre superbul Lac Scropoasa.

Punctul de oprire este în Padina. Și de aici poți porni pe multe trasee spectaculoase. Noi am fost în Șaua Strunga și Șaua Bătrâna și am avut parte de niște priveliști senzaționale!

Iată, așadar, câteva imagini cu drumul spre oferă acces la toate aceste puncte cheie ale Bucegilor.

Alături de noi în acest proiect, ca partener de mobilitate, este OnlineAuto24.ro, de sprijinul cărora beneficiem atunci când plecăm spre trasee prin munții României. Iată și o filmare aeriană cu mașina partenerului nostru pe șoseaua Transbucegiului, în timpul unui răsărit, la început de primăvară.

Filmare aeriană 4K – Transbucegi (DJ713)

Atragem atenția încă o dată că trebuie să fim responsabili față de natură. Faptul că avem la dispoziție un drum care ne duce în mijlocul muntelui, nu înseamnă că nu trebuie să păstrăm același comportament civilizat: nu aruncăm gunoaie și încercăm să avem un impact minim asupra mediului. Nu ieșim de pe șosea și nu intrăm în zonele în care accesul este interzis. Multe astfel de drumuri traversează Parcuri Naturale, astfel că prezervarea locului este cu atât mai importantă.

Călătorii frumoase vă dorim!
2 comments
    1. Transbucegiul este drumul care ajunge în zona Padina (Hotel Peștera, Peștera Ialomiței, Lacul Bolboci) și care pornește din acest punct. Drumul duce și pe platoul Bucegilor, în zona Piatra Arsă, porțiunea aceasta fiind accesibilă doar după topirea zăpezilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.