Rarăul și Pietrele Doamnei sunt unele dintre multele motive pentru care bucovinenii au de ce să fie mândri. Văzusem atât de multe imagini surprinse aici, încât înainte de tura din martie în Munții Ceahlău, am făcut un mic ocol, chiar la ora răsăritului, să facem cunoștință cu locul are atage atât de mulți iubitori de natură, dar și de fotografie.

Ajungi ușor aici. Transrarăul, un drum deschis de curând, te aduce chiar până la Hotelul Alpin, de unde pornesc potecile marcate până aproape de vârful Pietrelor Doamnei, o formațiune stâncoasă care domină întreaga întindere. Poți ajunge aici cu mașina atât vara, cât și iarna.

Panoramă surprinsă deasupra Pietrelor Doamnei

Aflate în versantul nordic al Munților Rarău, grupare montană parte a Carpaților Orientali, cu o altitudine medie de 1.400m, Pietrele Doamnei se remarcă prin structura impunătoare, care își face loc brusc în mijlocul unei întinderi de pădure. Legendele spun că aici domnitorul Petru Rareș și-ar fi ascuns familia în timpul unor bătălii cu turcii. Armata turcă ar fi reușit să ajungă totuși la baza acestor pietre când, din sennin, s-ar fi auzit un sunet puternic, în urma căruia s-au desprins stânci mari și i-au distrus pe inamici.

Pietrele Doamnei în lumina răsăritului

Cu sau fără această legendă în spate, Pietrele Doamnei inspiră un aer mistic încă de la prima privire. Având o înălțime de 70 de metri peste nivelul pădurii din jurul lor, formațiunile se pot vedea de la distanțe mari, semănând cu niște turnuri de control care supraveghează întreaga întindere a rezervației natuarale.

Noi am fost cuceriți. Și-a spus cuvântul și vremea care s-a schimbat din sennin, oferindu-ne o fereastră de câteva minute în care să facem fotografiile și filmările aeriene. Dintr-odată, cerul întunecat s-a desfăcut exact deasupra Pietrelor Doamnei, lăsându-ne să zburăm cu drona printre nori, exact ca personaje din basme care prind puteri supranaturale.

Fotografiind dintre nori. La propriu.

Ce-ar fi, totuși, ca la vară răsăritul să ne prindă aici, chiar în vârful acestor stânci? Probabil că ai observat că suntem mari fani ai orelor mici, ai răsăritului, ai luminii magice care își are locul doar dimineața, într-un interval restrâns de timp. Atunci se întâmplă, de fapt, magia.

Drag masiv Rarău, pe data viitoare!

Filmare aeriană 4K: Răsărit de iarnă peste Munții Rarău

Distribuie articolul
Articol scris de
Dragoș Asaftei
Am 31 de ani și mai bine de jumătate din viață mi-am petrecut-o fotografiind România dintr-o parte într-alta. Proiectul Zbor peste Munții României a început în 2018, iar pe parcursul lui am fotografiat și filmat de la înălțime unele dintre cele mai spectaculoase locuri din munții țării noastre.
Zbor peste Munții României este un proiect lansat în 2018 de Dragoș Asaftei și oferit de AQUA Carpatica
AQUA Carpatica

Comentarii

Citește și alte articole de pe site