Geografie prin fotografie: Munții Bucegi

Total
115
Shares

A trecut deja jumătate de an de când am început călătoria #DeasupraMuntilorRomaniei și de când ne sunteți alături. Pe durata acestui timp am primit de la voi atât întrebări, cât și răspunsuri cu privire la formele geografice regăsite în imaginile surprinse în timpul călătoriilor. Așa am reușit să vă spunem despre diverse vârfuri și culmi, la fel cum și voi ne-ați ajutat să identificăm elemente pe care nu le știam.

Cum din toată experiența asta învățăm cu toții, ne-am gândit să deschidem o nouă secțiune în cadrul proiectului.

Geografie prin fotografie

Pe scurt, vom crea câte un astfel de articol cu câte o grupă de munți. În cadrul lui vom adăuga fotografii cu acea grupă de munți, fotografii realizate fie chiar de deasupra ei, dar și de la distanțe mari, de pe alte vârfuri ori din alte masive.

Începem cu Bucegii, pe care îi veți putea regăsi în fotografii aeriene de deasupra lor, dar și imagini surprinse de pe Masivul Postăvaru, din Piatra-Craiului ori din alte locuri de unde am avut priveliști bune asupra lor.

Fiecare fotografie va conține pinuri pe care puteți da click ca să aflați ce element e acolo: vârf, culme, vale, cabană ori alt element identificabil.

Așa cum spuneam, învățăm și noi alături de voi, motiv pentru care orice sugestie din partea voastră ne va ajuta să identificăm mai bine elementele din fotografii.

Începem întâi cu 3 fotografii realizate de pe Masivul Postăvaru cu Munții Bucegi. Informațiile de pe imagini pot fi completate cu altele, așa că sprijinul vostru ne va fie extrem de util.

Dacă citești articolul de pe telefon, dă zoom pe imagini ca să poți vedea mai bine reperele. Articolul este în curs de actualizare cu mai multe perspective asupra Bucegilor.

Geografia Munților Bucegi

Vedere de pe Masivul Postăvaru, iarna, de la aprox. 1.700m altitudine

[imagelinks id=”2″] [imagelinks id=”3″] [imagelinks id=”4″]

Vedere din avion, la final de iarnă

[imagelinks id=”5″] [imagelinks id=”6″]

Vedere de pe Vf. Clăbucetul Taurului din Munții Baiului

[imagelinks id=”11″]

Vedere de pe Vf. Ciucaș din Munții Ciucaș

[imagelinks id=”12″]

Văile Bucegilor văzute dinspre Peștera
4 comments
    1. Salut, Andrei! Mulțumesc de completări. Vf. Coștila l-am pus în același loc cu releul. Acolo e și Vf. Jepii Mari? Aveam impresia că e mai jos. Valea Velicanu am înlocuit-o acum. Mulțumesc!

  1. Salut!
    Fain proiectul, o să îl urmăresc cu drag. Check out thinglink.com, e un tool care ar putea ajuta, poți mapa mai multe lucruri prin rich media – foto, text, video, audio. Sper să fie interesant/de ajutor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like