Geografie prin fotografie: Munții Făgăraș

Total
114
Shares

Zbor peste Munții României este un proiect care își propune mai mult decât să îți arate imagini spectaculoase din zonele muntoase ale țării noastre. Rolul educativ e cel puțin la fel de important. Ne dorim să aducem în atenția voastră traseele montane ca formă de turism (unul responsabil făcut, desigur), dar și șansa dobândirii de cunoștințe legate de geografia munților României.

Primul pas în acest sens este seria de articole Geografie prin fotografie, în cadrul căreia, pe baza imaginilor realizate în acest proiect, pot fi identificate elementele cheie ale fiecărei grupe muntoase parcurse de noi. Seria este într-o continuă actualizare, motiv pentru care la momentul citirii acestui articol există șansa ca ea să nu fie completă.

Pe măsura obținerii unor noi imagini cu munții despre care vorbim, vom actualiza articolele din cadrul acestei categorii.

Acum vă arătăm geografia Munților Făgăraș, pe care i-am parcurs prima oară în toamna anului trecut, într-o călătorie spre Vf. Moldoveanu.

Dacă citești articolul de pe telefon sau vrei să vezi în detaliu fotografiile, poți da zoom pe fiecare în parte.

Geografia Munților Făgăraș

Începem „ora” de geografie cu o imagine realizată deasupra Munților Făgăraș, în 2012, dintr-un avion ultra-ușor, într-o dimineață cețoasă. Am reușit să identificăm elementele din cadru cu ajutorul Mihaelei Alina care, urmărind proiectul pe Facebook, ne-a ajutat cu reperele necesare. Îți mulțumim, Alina!

Munții Făgăraș, vedere dinspre Vest spre Est

[imagelinks id=”1″]

Continuăm cu imagini surprinse din cea mai recentă călătorie, despre care și povesteam mai sus, spre Vf. Moldoveanu. În prima imagini se pot regăsi top 3 vârfuri din România: Moldoveanu, Negoiu, Viștea. E o perspectivă unică.

Munții Făgăraș, vedere deasupra crestei Viștea – Moldoveanu, cu top 3 vârfuri din România

[imagelinks id=”9″]

Munții Făgăraș, vedere de pe Vf. Moldoveanu spre Vest

[imagelinks id=”8″]

Munții Făgăraș, vedere spre creasta Viștea – Moldoveanu

[imagelinks id=”7″]

Munții Făgăraș, vedere dinspre Bâlea Lac spre Vf. Negoiu

[imagelinks id=”10″]5 comments
  1. La fotografia alb-negru, pe fundal, vârful din partea dreaptă (din spatele Vf. Moldoveanu) nu pare a fi Vf. Buda (deși altitudinea este corectă pentru Vf. Buda), ci cred că este Vf. Iezerul. Vf. Buda nu cred că se vede în fotografie.
    De asemenea, la fotografia imediat următoare, sub cea alb-negru, vârful notat a fi Vf. Corabia, credeți că este posibil să fie Vf. Ucea Mare (de ăsta nu sunt sigur, dar așa îmi pare)?
    Succes mai departe, e foarte interesant ceea ce faceți!

  2. Scuze, acum am văzut că ați scris Iezerul Mare (2463 m), la fotografia alb-negru, unde am zis eu că ar fi Vf. Iezerul. Pe una dintre hărțile mele de la DIMAP, apare simplu Vf. Iezerul (2429 m). A nu se confunda cu Vf. Iezerul Mare din Masivul Iezer-Păpușa.
    Scuze că am intervenit iar, vă rog să verificați și dvs. încă o dată, ca să nu mă înșel!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like