Geografie prin fotografie: Munții Piatra-Craiului

Total
44
Shares

Zbor peste Munții României este un proiect care își propune mai mult decât să îți arate imagini spectaculoase din zonele muntoase ale țării noastre. Rolul educativ e cel puțin la fel de important. Ne dorim să aducem în atenția voastră traseele montane ca formă de turism (unul responsabil făcut, desigur), dar și șansa dobândirii de cunoștințe legate de geografia munților României.

Primul pas în acest sens este seria de articole Geografie prin fotografie, în cadrul căreia, pe baza imaginilor realizate în acest proiect, pot fi identificate elementele cheie ale fiecărei grupe muntoase parcurse de noi. Seria este într-o continuă actualizare, motiv pentru care la momentul citirii acestui articol există șansa ca ea să nu fie completă.

Pe măsura obținerii unor noi imagini cu munții despre care vorbim, vom actualiza articolele din cadrul acestei categorii.

Acum vă arătăm geografia Munților Piatra-Craiului prin fotografii surprinse de pe masivele din împrejurimi.

Geografia Munților Piatra-Craiului

Începem cu câteva informații utile despre Munții Piatra-Craiului. Fac parte din Carpații Meridionali și se învecinează cu Munții Leaota, Bucegi, Făgăraș, Iezer-Păpușa și Postăvaru. Cel mai înalt punct din masiv este Vârful La Om, denumit și Piscul Baiului, a cărui altitudine ajunge la 2.238m. Pe creasta masivului există și două refugii deschise în permanență: Refugiul din Șaua Grind și Refugiul Ascuțit, ambele situându-se la peste 2.000m altitudine.

Iată cum se vede întreaga creastă a Munților Piatra-Craiului și care sunt principalele repere ale acesteia.

Vedere dinspre Vf. Ciucaș din Munții Ciucaș

[imagelinks id=”14″]

Vedere dinspre Vf. Postăvaru din Masivul Postăvaru

[imagelinks id=”15″]

Vedere dinspre Vf. Piatra Mică din Munții Piatra-Craiului

[imagelinks id=”13″]


2 comments
  1. Superbe fotografii. Te invit pe pagina”Brasovul intre ieri si azi”, sa vezi cum se vede de pe coama Postavarului, Piatra Craiului , Valea Timisului si Piatra mare. Este pagina mea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like