Iarna peste pădurile din Munții Ciucaș

Total
1
Shares

Am surprins din famercul pădurilor Munților Ciucaș chiar în prima zi a lui 2019, atunci când toți copacii erau acoperiți complet de un strat gros de zăpadă. Peisajul arăta cu totul deosebit și am profitat de acest prilej pentru a face o serie de fotografii spectaculoase.

Pădurile acoperă aproximativ 60% din suprafața masivului, fiind formate din păduri de foioase, de conifere, în amestec și în tranziție. Bogăția pădurilor este și „combustibilul” care ține în picioare o faună și o floră bogată, contribuind și mai mult la frumusețea întregii arii naturale.

3.400 de hectare de păduri virgine se regăsesc în Ciucaș, iar 80% din totalul pădurilor găzduite de masiv sunt naturale, având o diversitate de peste 200 de ori mai mare decât media din restul țării.

Iată cum se văd în fotografii atât aeriene, cât și de la sol, pădurile din vecinătatea celui mai înalt vârf din masiv, Vârful Ciucaș.


Secțiunea „România, Patria Apelor Minerale” cuprinde imagini cu cele mai frumoase păduri și zone muntoase din țara noastră, care găzduiesc aproximativ 60% din izvoarele de apă ale Europei, ape ce izvorăsc din păduri virgine.

Încearcă noul izvor AQUA Carpatica, la fel de pur și cu gust unic datorat concentrației speciale de săruri. AQUA Carpatica din România, Patria Apelor Minerale.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *