După o iarnă lungă, ale cărei urme încă se mai văd în Munții României, la o diferență de o lună față de anii trecuți, bujorii de munte (rhododendron) încep să își facă apariția. Primele flori s-au deschis la începutul acestei luni, dar temperaturile favorizează persistența lor pe toată durata lui iunie.

V-am povestit și anul trecut despre aceste flori cu totul și cu totul deosebite. Le-am întâlnit atunci în Ciucaș, la final de mai. Am revenit în ciucaș în urmă cu câteva zile și i-am găsit. Mai timizi ce-i drept, în număr mai mic, dar cu potențial la fel de mare. Probabil că spectacolul lor începe în această perioadă, la mijlocul lunii.

Citește și: Spectacol la început de vară: Bujorii din Munții Ciucaș

Veți întâlni bujorii de munte dacă ajungeți în Munții Ciucaș, Bucegi, Făgăraș, Retezat, dar și în alte zone cu pajiști alpine, acolo unde își fac simțită prezența de cele mai multe ori.

Iată-i în cele mai recente imagini surprinse de noi.

Filmare 4K: Primele flori de bujori de munte găsite pe traseele din Ciucaș

Bujorii de munte pe peretele casei tale – Cumpără un tablou cu această fotografie


Distribuie articolul
Articol scris de
Dragoș Asaftei
Sunt pasionat de fotografie din 2008, iar din vara anului următor am început să scriu pe acest blog. Îmi plac fotoreportajele și fotografiile aeriene. În momentul de față lucrez la proiectul Zbor peste Munții României, în cadrul căruia fotografiez și filmez din dronă cei mai spectaculoși munți din țara noastră.
Zbor peste Munții României este un proiect lansat în 2018 de Dragoș Asaftei și oferit de AQUA Carpatica
AQUA Carpatica

Comentarii

Citește și alte articole de pe site