Încă de când am ajuns prima oară în Munții Ceahlău, în urmă cu mai bine de 8 ani, am remarcat peisajele extrem de verzi, datorate pădurilor bogate de pe toate părțile masivului. Pe lângă peisajul deosebit pe care îl creează, pădurile bogate ale Ceahlăului contrbuie la conservarea unei faune și flore bogate, ridicând și mai mult importanța acestui ecosistem.

Pe suprafața Parcului Național Ceahlău, declarat arie protejată în 2000, se regăsesc mai multe tipuri de păduri și habitate, diferența dintre ele observându-se cu ușurință pe măsură ce îți începi urcarea, indiferent din care parte a masivului ai porni.

Am surprins frumusețea acestor păduri în timpul călătoriei noastre din Ceahlău, din vara anului trecut, și am ales aici imaginile noastre preferate.


Secțiunea „România, Patria Apelor Minerale” cuprinde imagini cu cele mai frumoase păduri și zone muntoase din țara noastră, care găzduiesc aproximativ 60% din izvoarele de apă ale Europei, ape ce izvorăsc din păduri virgine.

Încearcă noul izvor AQUA Carpatica, la fel de pur și cu gust unic datorat concentrației speciale de săruri. AQUA Carpatica din România, Patria Apelor Minerale.

Distribuie articolul
Articol scris de
Dragoș Asaftei
Sunt pasionat de fotografie din 2008, iar din vara anului următor am început să scriu pe acest blog. Îmi plac fotoreportajele și fotografiile aeriene. În momentul de față lucrez la proiectul Zbor peste Munții României, în cadrul căruia fotografiez și filmez din dronă cei mai spectaculoși munți din țara noastră.
Zbor peste Munții României este un proiect lansat în 2018 de Dragoș Asaftei și oferit de AQUA Carpatica
AQUA Carpatica

Comentarii

Citește și alte articole de pe site