Povestea

[vc_row][vc_column][vc_column_text dp_text_size=”size-4″]Sunt Dragoș Asaftei și am 24 de ani. Prima întâlnire cu fotografia am avut-o în vara lui 2008 când, întâmplător, am surprins imaginea unui apus spectaculos. După ce încercasem până atunci o mulțime de alte lucruri – înot, muzică (pian, vioară și chitară), desen – nu simțisem în niciunul aceeași bucurie pe care am regăsit-o în fotografie. Pe măsură ce am început să învăț ce înseamnă să fotografiezi, mi-am construit și visurile pentru care urma să lupt. Cel mai important dintre ele: să zbor și să fotografiezi.

Așa s-a făcut că 3 ani mai târziu, am reușit să zbor și să fotografiez pentru prima oară. Nu o să pot uita niciodată emoția trăită pe durata celor două ore de zbor. Niciodată. Câteva luni mai târziu, după ce simțeam și mai mult nevoia să fotografiez din zbor diverse locuri, am început proiectul Zbor peste Transilvania (2011-2012). Proiectul meu de suflet s-a încheiat cu peste 100 de obiective din Transilvania pe care le-am fotografiat (orașe, cetăți, munți), mai bine de 80 de ore de zbor cu avionul ultraușor și câteva zeci de mii de fotografii de care sunt foarte bucuros și de care s-au bucurat atunci un număr foarte mare de persoane atât din România, cât și de peste hotare.

De la încheierea proiectului am profitat de orice zbor, indiferent dacă era cu un avion de linie ori unul ultraușor, să fac fotografii aeriene. De fiecare dată când mă urc într-un avion, am grijă să am aparatul foto scos din geanta de mână și să fie tot timpul lângă mine. Simt în fototgrafia aeriană o bucurie specială.

Următorul pas l-am făcut la mijlocul lui 2017, când mi-am cumpărat o dronă (DJI Phantom 4 Pro), cu care am început să cutreier țara în lung și în lat și să fotografiez locuri frumoase din zbor. Credeam că va fi diferit, că nu voi simți aceeași emoție ca atunci când zburam cu avionul și fotografiam. Dar nu e deloc așa. Intensitatea emoției e chiar mai mare. Acum eu „sunt” și avionul și camera. Pot fotografia de oriunde, din orice loc, iar asta nu poate decât să mă provoace să scot tot ce e mai bun din ce am în fața camerei. Folosesc un ceas care-mi măsoară pulsul constant, iar ori de câte ori zbor cu drona, inima depășește des 120 de bătăi pe minut. Și așa e la fiecare zbor.

Am pus cap la cap toate imaginile surprinse și la începutul lui 2018 mi-a venit ideea acestui proiect. Zbor peste Munții României vrea să ne arate și mie, și ție, și străinilor spectacolul munților din țara noastră, locuri minunate care credem că ni se cuvin și pe care, uneori, nu le apreciem așa cum trebuie.

Proict oferit de AQUA Carpatica

Timp de un an voi cutreiera 12 dintre cei mai frumoși munți din țară, după o selecție pe care am făcut-o cu greu. Fiecare regiune muntoasă are farmecul ei, specificul ei. Lună de lună voi urca pe câte un munte unde voi petrece câteva zile, timp în care am să fotografiez și filmez cu drona toate momentele frumoase cu care am să mă întâlnesc: răsărituri, apusuri, vremea bună, vremea mai puțin bună, elemente de faună și de floră. Atunci când nu-mi va fi de ajutor drona, voi apela la camera foto, în așa fel încât la final, după fiecare călătorie, să îți pot arăta spectacolul muntelui și să-ți transmit cât de mult pot din emoția experienței trăite de mine. Adevărata emoție o vei trăi atunci când vei urca tu pe munte, vei avea un comportament responsabil față de el și îl vei respecta așa cum o va face el când îți va arăta scene de o frumusețe cum n-ai crede că există.

Pornesc în această călătorie împreună cu AQUA Carpatica, brandul românesc care acum se regăsește și pe piețele din SUA, Marea Britanie, Australia ori Japonia și care înțelege cu adevărat cât de impotant e să respecți natura și să găsești frumosul în ea.

Hai cu noi în călătoria peste munții României! Urmărește proiectul, spune-ne dacă ți-am trezit dorița de a urca pe munte ori dorul de a reveni pe el, întreabă-ne despre experiețele trăite și dă mai departe celor din jurul tău imaginile și poveștile care au reușit să-ți transmită din emoția trăită la înălțime.

Toate imaginile aeriene #DeasupraMuntilorRomaniei sunt realizate cu drona DJI Phantom 4 Pro.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]