Răsăritul e momentul meu preferat din zi. Îmi place să fotografiez în lumina răsăritului indiferent de locul în care mă aflu, dar cu atât mai mult când sunt pe munte, de aceea fac tot ce pot să înoptez la înălțime sau să pornesc devreme pe traseu, în așa fel încât să prind dintr-un loc bun momentul în care soarele își face apariția pe cer.

Lumina e mai blândă. Liniștea parcă și mai adâncă. Timp de oră ai ocazia să urmărești traseul pe care-l face soarele și cum lumina lui modelează tot ce e în jurul tău. Întreg peisajul, întunecat până atunci, ți se dezvăluie în față.

Pe durata celei de-a patra ture din acest proiect, cea din Munții Ceahlău, am surprins răsăritul chiar de pe platoul masivului, din zona Cabanei Dochia. Spectacolul a fost unul încâtător, chiar dacă mi-ar fi plăcut ca marea alpină, fenomenul frecvent aici, n-a fost atât de evidentă.

Am fotografiat întreg peisajul, începând dinspre Vârful Toaca – 1904m și încheind cu Vârful Ocolașul Mare – 1907m, cele mai înalte zone din Ceahlău.

Ia-ți un minut și privește clipul de mai jos, filmat din dronă, dar și fotografiile aeriene & de la sol surprinse pe durata acestui răsărit minunat.

Clip filmat integral cu drona DJI Phantom 4 Pro peste Munții Ceahlău. Setează rezoluția 4K, pune-l în fullscreen și bucură-te de spectacolul pe care-l face natura!

Fotografiile aeriene din momentul răsăritului

Fotografiile surprinse cu camera foto


Distribuie articolul
Articol scris de
Dragoș Asaftei
Sunt pasionat de fotografie din 2008, iar din vara anului următor am început să scriu pe acest blog. Îmi plac fotoreportajele și fotografiile aeriene. În momentul de față lucrez la proiectul Zbor peste Munții României, în cadrul căruia fotografiez și filmez din dronă cei mai spectaculoși munți din țara noastră.
Zbor peste Munții României este un proiect lansat în 2018 de Dragoș Asaftei și oferit de AQUA Carpatica
AQUA Carpatica

Comentarii

Citește și alte articole de pe site