#StămAcasă, cel mai responsabil gest pe care îl putem face fiecare dintre noi. E singurul mod prin care putem contribui atât la binele nostru, cât și al celor din jurul nostru. Modul în care vom ieși din această situație depine de noi toți.

Stăm în casă și ieșim când e strict necesar. Respectăm recomandările și indicațiile autorităților. Ne spălăm corect pe mâini și suntem și mai atenți la igienă. Ne informăm din surse oficiale.

Acțiunile noastre responsabile de acum se vor transpune în cum va arăta România în viitor. Ne vom putea bucura din nou de călătoriile în locurile frumoase, de drumețiile pe munte ori de fauna deltei. Când, cum și cât de mult însă, depinde doar de ce facem noi acum.

Sunt aproape 2 ani de când am început acest proiect. Am parcurs munții României în mai bine de 30 de ture și am avut parte de niște experiențe absolut minunate. Totuși, nu am putut să nu observ lipsa de respect a unora față de natură. Gunoaiele de pe marginea traseelor sunt la ordinea zilei.

Acum, cât stăm acasă, e un bun prilej să ne gândim cum, atunci când vom putea ieși din nou, ne vom bucura cu și mai multă înțelepciune de aceste locuri. Aruncatul gunoaielor în afara locurilor amenajate și comportamentul lipsit de respect față de natură, sunt două dintre atitudinile care ar trebui să dispară.

Suntem norocoși că avem astfel de locuri în jurul nostru. Și trebuie să fim responsabili!

Dragi prieteni, iată imagini cu bucăți de o frumusețe deosebită cu munții din România noastră.

Munții Ciucaș

Munții Bucegi

Munții Făgăraș

Munții Ceahlău

Munții Piatra-Craiului

Munții Baiului

Masivul Postăvaru

Parcul Național Domogled-Valea Cernei

Masivul Rarău

Munții Călimani

Să auzim de bine, dragi prieteni!


Distribuie articolul
Articol scris de
Dragoș Asaftei
Sunt pasionat de fotografie din 2008, iar din vara anului următor am început să scriu pe acest blog. Îmi plac fotoreportajele și fotografiile aeriene. În momentul de față lucrez la proiectul Zbor peste Munții României, în cadrul căruia fotografiez și filmez din dronă cei mai spectaculoși munți din țara noastră.
Zbor peste Munții României este un proiect lansat în 2018 de Dragoș Asaftei și oferit de AQUA Carpatica
AQUA Carpatica

Comentarii

Citește și alte articole de pe site