Traseu ușor în Bucegi: Cheile Zănoagei, Lacul Scropoasa și Cascada 7 Izvoare

Total
804
Shares

Dacă ai o zi liberă și vrei să faci un traseu ușor cu prietenii ori cu familia ta, avem o recomandare pentru tine. Traseul de care urmează să îți vorbim începe după ce conduci circa 2 ore și jumătate din București și poate fi parcurs de oricine, indiferent de condiția fizică. Am făcut traseul în urmă cu câteva zile, într-un weekend din luna noiembrie și starea lui se arăta bună, chiar dacă plouase cu câteva zile în urmă.

Din Cheile Zănoagei până la Lacul Scropoasa și Cascada 7 Izvoare

Cel mai simplu e să cauți pe Waze sau Google Maps „Camping Zănoaga”. De aici începe traseul și tot aici poți parca mașina. Călătoria începe cu traversarea pe un pod a râului Ialomița și continuă pe o distanță de circa 3,2 kilometri (marcaj cruce albastră), pornind de la altitudinea de 1.371m și ajungând la 1.202m, pe malul Lacului Scropoasa.

Practic, traseul spre lac presupune mai multă coborâre și nu te solicită aproape deloc. La întoarcere îți vei solicita mai mult picioarele, dar fără să faci un efort extraordinar de mare.

Deși traseul e unul ușor (potecă de pădure, în mare parte, „presărată” cu bucăți mici de stâncă), are mici porțiuni unde trebuie să fii mai atent: traversarea de alte 2 ori a râului – prima pe un pod amenajat, a doua pe câteva trunchiuri de copaci; porțiunea cu bucăți mici de stâncă/piatră, dacă parcurgi traseul după ploaie, căci vor fi destul de alunecoase.

ATENȚIE! Chiar dacă este un traseu ușor, echipamentul montan de bază este necesar. Asigură-te că ai cel puțin încălțămintea potrivită. Mersul pe pietre umede, fără bocanci sau ghete de munte, este periculos.

Spre capătul traseului vei da de câteva construcții și de un pod. Poți face stânga și după 5 minute de mers pe drumul forestier să ajungi la Cascada 7 Izvoare sau poți face dreapta și în 10 minute ajunge la un pod peste Lacul Scropoasa, care îți oferă o priveliște absolut minunată.

Munții României în casa ta – Cumpără un tablou cu această fotografie

Returul prin Cheile Zănoagei spre camping durează cel mult o oră. Atfel, în 3 ore, cu tot cu pauze de odihnă și fotografii, reușești să vezi 3 locuri absolut miunate. Iată fotografiile surprinse de noi la fiecare dintre ele.

Cheile Zănoagei


Filmare aeriană 4K: Cheile Zănoagei din Munții Bucegi

Lacul Scropoasa


Cascada 7 IzvoareZbor peste Munții României este un proiect inițiat de Dragoș Asaftei și susținut de AQUA Carpatica. Partener de mobilitate: OnlineAuto24.ro.19 comments
 1. Hello!
  Vin din partea Paginii Muntii Bucegi cu o rugăminte în ceea ce privește activitatea voastră, și anume: dorim să oferim o nouă abordare atât pe Instagram, cât și pe Facebook, ne dormim în special să oferim postări informative despre trasee și locații de vis din Munții Bucegi. Pentru acest lcuru, apelăm la surse foto care să ne susțină cu lucrări de calitate. Din acest motiv apelăm și la dumeavoastră! Garantăm promovare, vom specifica de fiecare dată sursa și nu vom abuza de materiale, dacă sunteți dispuși să colaborăm! Mulțumim, o zi bună!

 2. Exista intalniri neasteptate cu ursul pe drum? 😊 Observ ca e mai mult un traseu prin padure. Atunci cand ati fost, mai erau si alti turisti? Mulțumesc!

 3. Buna,
  Traseul prezentat este foarte frumos, eu am fost cand eram mica, mica insa imi doresc in weekend sa-l refac. As avea 2 intrebari daca ma poti ajuta cu info : intoarcerea se face pe acelasi traseu sau e circuit ? Se ajunge si la Cheile Orzei ? As vrea sa ma ghidez la fata locului dupa indicatiile tale 🙂 . Multumesc anticipat!

  1. Buna!

   Intoarcerea se face prin acelasi loc. Capatul Lacului Scropoasa este in Cheile Orzei. 🙂

   E tare frumos locul!

 4. Multumim pentru reportajul minunat si informatiile pretioase.
  Speram sa va parcurgem si noi traseul in weekend.

  Un weekend de vis va dorim!

  1. Multi inainte! Sigur ca puteti. E un traseu de o ora, dar nu va grabeste nimeni. Sa aveti apa la dvs., sa mancati inainte cu 1-2h sa porniti la drum si sa aveti incaltaminte de munte, de preferat ghete mai inalte ca sa tina glezna.

   Calatorie frumoasa!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Munții Bucegi: Traseul din Padina spre Șaua Strungă și Șaua Bătrâna

Traseul dintre Padina spre Șaua Strungă și apoi spre Șaua Bătrâna te aduce față în față cu niște priveliști frumoase asupra abrupturilor din nord-vestul Bucegilor, cât și asupra Munților Piatra-Craiului, Leaota ori Făgăraș, dacă atmosfera-i curată. E un traseu fără porțiuni expuse ori urcări abrupte.
View Post