În fiecare primăvară brândușele fac spectacol în mai multe zone din țară. Totuși, în câteva dintre regiunile în care își fac simțită prezența, creează niște peisaje cu totul și cu totul deosebite. Cu atât mai mult cu cât ajungi să le întâlnești după un oarecare efort și vin ca o binemeritată răsplată.

Un astfel de loc, cunoscut deja de iubitorii de munte, este Șaua Joaca din Munții Piatra-Craiului. În zona șeii, dar și în alte zone apropiate, pajiști întregi sunt umplute de brândușe. Și nu una, pe ici pe col, ci mii. Iar priveliștea e cu totul deosebită!

Au fost motivul principal al călătoriei noastre aici, așa că ne-am întors cu o „recoltă” bogată în imagini frumoase cu ele.

Fotografii cu brândușele din Munții Piatra-Craiului

VIDEO 4K: Spectacolul brândușelor din inima munților

Le poți găsi în perioada Aprilie – Mai în zona Șaua Joaca și în preajma Refugiului Grind

Distribuie articolul
Articol scris de
Dragoș Asaftei
Sunt pasionat de fotografie din 2008, iar din vara anului următor am început să scriu pe acest blog. Îmi plac fotoreportajele și fotografiile aeriene. În momentul de față lucrez la proiectul Zbor peste Munții României, în cadrul căruia fotografiez și filmez din dronă cei mai spectaculoși munți din țara noastră.
Zbor peste Munții României este un proiect lansat în 2018 de Dragoș Asaftei și oferit de AQUA Carpatica
AQUA Carpatica

Comentarii

 1. Georgiana 9 aprilie 2019 at 18:59 - Reply

  Buna!imi spui si mie exact traseul ca sa merg si eu cu familia mea????Multumesc frumos!

  • Dragoș Asaftei 10 aprilie 2019 at 8:32 - Reply

   Bună! 🙂

   Am mers cu mașina până în satul Peștera, aproape de Casa Folea, apoi am mers pe traseul Cruce Roșie timp de 45 de minute, după care am ajuns în Șaua Joaca. Traseul e ușor de parcurs și cu copii, fără probleme. Mai este zăpadă doar pe câteva porțiuni. Voi reveni cu un video al traseului într-un nou articol.

  • Dragoș Asaftei 11 aprilie 2019 at 14:20 - Reply

   Georgiana, iată video-ul călătoriei noastre: https://youtu.be/6h7pwGqSJAw

Citește și alte articole de pe site